בהיררכיה של חשיבות בתור עסקים המתמחים בשוק המזון יש הרבה מאוד אלמנטים. טעם האוכל, מהירות ההגשה, השירות, שיווק ופרסום, בטיחות ועוד הרבה מאוד דברים. איפשהו בטופ של אותה רשימה היררכית, צריכה להיות המילה "ניקיון" רשומה באותיות בולטות ועם קו תחתון. ניקיון והיגיינה בתוך המטבח ובאזורי האכילה הם חשובים מאוד לבריאות העובדים והסועדים, ויש לשים דגש מיוחד בנושא, הן מבחינת הפניית כוח אדם והן מבחינת מתן כלים לניקיון איכותי. בכל בית או משרד ניתן למצוא מוצרי ניקיון משלל סוגים, אך כשמדובר במסעדה או בשירות קייטרינג, יש צורך בקניית חומרי ניקוי מותאמים לצרכים. כלומר, מוצרי ניקיון אפקטיביים בהורדת שומן משולחנות, חומרים סטריליים לניקיון ידיים מהיר, חומר לניקוי נירוסטה, ברזל או ספוני עץ, דיספנסרים שונים לסבון מיוחד ועוד. המטרה של עבודה עם חומרי ניקוי ייעודיים למסעדות היא לייצר סביבה נקייה מאוד לאכילה וללא לכלוך שקל מאוד למצוא במטבחים ואזורי ישיבה. מוצרי ניקיון מותאמים יכולים להעלים את אותן טביעות אצבעות ואפילו להיפטר מכתמים של רטבים ולכלוך קשה יותר כמו אוכל הדבוק לשולחן ומשקאות מוגזים היושבים זמן רב על הכיסאות. מוצרי ניקיון איכותיים למסעדות צריכים להיות גם חזקים במיוחד. לרוב, במסעדות גדולות עובדים עם כלים תעשייתיים ומאסיביים שמצליחים ללכלך בצורה די קשה. לכן, חשוב להשתמש גם במטליות ובספוגים עם סיבים חזקים במיוחד. העבודה תהיה קשה מאוד אם עובדים עם חומרי ניקוי לא מתאימים, בעוד כשעובדים נכון, הקרצוף והעבודה הם לא כל כך קשים מבחינה פיזית.
בכל מסעדה יודעים שמוצרי ניקוי טובים יעזרו לא רק בניקיון עצמו אלא גם במניעה של לכלוך. ניקיון טוב יותר של אזור עבודה או אכילה ימנע חזרה מהירה של אבק או כתמים מסוגים שונים, הנגרמים על ידי גורמים חיצוניים. חשוב מאוד לבדוק שהחומרים הנקנים אינם רעילים או מסוכנים לאדם, מכיוון שכל האפקט של ההיגיינה פשוט יעלם כלא היה. מסעדות רבות עוברות בידוק של משרד הבריאות והתברואה אחת לתקופה. יש הרבה מאוד מסעדות ואולמות אירועים שפשוט נסגרים בגלל שהם אינם עומדים בתקני הניקיון המינימליים למקום עסק העוסק באוכל. יש גם לא מעט תחקירים טלוויזיונים שגילו התנהלות לא כשירה של עסקי מזון, שנסגרו מיד לאחר מכן. חשוב מאוד לשמור על היגיינה, לא רק בשביל האורחים, אלא גם למען העסק וכל מי שעובד בו. יש שיחשיבו את העבודה בעסקי המזון כברכה, כעסק בו אפשר להעניק לאחרים ביד נדיבה ולהעניק מהידע שנצבר במשך שנים. המחויבות לשמור על סדר וניקיון בעסק המזון היא גדולה כלפי כולם, במיוחד כלפי היושר של בעל העסק כלפי העבודה שלו והלקוחות שלו. לכן, חשוב להעמיד מלאי נכון ואיכותי של מוצרי ניקיון וכן של חומרי ניקוי שיעזרו לעסק להעמיד מקום איכותי, נקי, היגייני ובריא לכל מי שנכנס בדלת.
Powered by Froala Editor
Powered by Froala Editor
מלא את הטופס ויצרו איתך קשר בהקדם !